Vooral in Nederland kun je geen peil trekken op het weer. De ene keer voorspellen ze regen dus je trekt een dikke jas aan. Vervolgens gaat de zon schijnen en dan is een Versace jasje voldoende. Je kunt hier eigenlijk maar met een manier mee omgaan: het dragen van laagjes. Is het warm? Dan doe je een laagje weg. Ideaal! Hoe je daar op een stijlvolle manier mee omgaat lees je hieronder. 

De juiste volgorde

Bij het creëren van laagjes is het belangrijk om de juiste volgorde aan te houden. Maar wat is dan een goede volgorde? Je werkt als volgt: van dun naar dik. Kies dus als eerste laag een shirt van mesh of een dunne blouse. Vervolgens doe je hier een trui of een vest over met als laatst een opvallende Moncler dames jas. Zo kun jij zonder problemen de kou trotseren.

Verschillende printjes

Verschillende kledingstukken met elk hun eigen print zorgen voor een waar spektakel. Dit kan goed uitpakken, maar zorg ervoor dat je er niet te ver in doorslaat. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het te chaotisch wordt. Je kunt er wel voor kiezen om een print te dragen met daarop een effen kleur. Draag bijvoorbeeld een houthakkers blouse met daarbovenop een effen Isabel Marant trui. Zo weet je zeker dat het een mooi geheel wordt.

De juiste materialen

Met het dragen van laagjes kun je spelen met verschillende soorten materialen, oftewel verschillende stoffen. Een spijkerjas met daaronder een blouse van leer kan prima. Wel is het hiervoor belangrijk dat je een oversized spijkerjas draagt, anders draagt het wel heel strak. Dat is niet erg prettig. Daarnaast is een oversized jas met daaronder een coltrui en een shirt een ware trend. Zorg er wel voor dat er niet te veel aandacht wordt getrokken naar de jeans.

Een zakelijke outfit

Met een colbert creëer jij binnen no time een zakelijke look. Met veel laagjes krijg je vaak een oversized effect, maar met een colbert is dit juist het tegenovergestelde. Vooral met een getailleerd colbert leg je de nadruk op jouw figuur. Vooral als je niet heel lang bent is het dragen van een colbert ideaal wanneer je verschillende laagjes wil dragen. Daarnaast heb je colberts in allerlei verschillende kleuren: dat maakt het dragen van een colbert juist zo leuk. Draag onder een colbert bijvoorbeeld een coltrui of een blouse voor de stijlvolle look.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment