Als je lange tijd last hebt van haaruitval, worden er mogelijk steeds meer kale plekken zichtbaar op jouw hoofd. Dit kan je een onzeker gevoel bezorgen. Gelukkig kun je voor eens en voor altijd een einde maken aan haaruitval. Hoe? Door een haartransplantatie te ondergaan. Tijdens zo’n ingreep worden haren van het donorgebied naar het ontvangstgebied getransplanteerd. Doordat de haren een andere genetische aanleg hebben, vallen ze niet langer uit. Als je nog nooit eerder een haartransplantatie ondergaan hebt, zit je ongetwijfeld nog met een aantal vragen. Zo stellen veel mensen zich de vraag: ‘wat kost een haartransplantatie?’. In deze tekst gaan we dieper in op de kosten van zo’n medische ingreep.

Verwachte behandelduur

Een haartransplantatie is niet altijd even duur. De prijs hangt namelijk af van verschillende factoren. Allereerst wordt er gekeken naar de verwachte behandelduur. Hoe langer de behandeling duurt, des te hoger de kosten uitvallen. De verwachte behandelduur hangt vooral af van de techniek die je kiest. Bij de meeste haarklinieken heb je twee opties: follicular unit transplantation (FUT) en follicular unit extraction (FUE).

Ondanks dat bij beide technieken haren getransplanteerd worden, is de ene techniek intensiever dan de andere. Dit komt door de manier waarop de haren getransplanteerd worden. Bij FUT wordt er een stripje huid weggenomen uit de haarkrans van jouw achterhoofd. Doordat dit stripje meerdere haren bevat, kunnen er in relatief korte tijd veel getransplanteerd worden. Een FUE haartransplantatie neemt meer tijd in beslag. Dit komt doordat de haren bij deze techniek een voor een getransplanteerd worden. Een haartransplantatie neemt hierdoor meer tijd in beslag, waardoor je er ook meer voor betaalt.

Hoeveelheid grafts

Naast de verwachte behandelduur speelt ook de hoeveelheid grafts (haarzakjes) een rol in de prijs van een haartransplantatie. Wil je veel grafts laten transplanteren? Dan kost een haartransplantatie meer dan wanneer het om een relatief klein aantal gaat. Veel haarklinieken werken overigens met een staffelkorting op basis van het aantal grafts. Hoe meer grafts je laat transplanteren, des te hoger de korting die je krijgt op de behandeling.

Specialistische ingreep

Wie denkt dat de prijs enkel bepaald wordt door de verwachte behandelduur en het aantal grafts, heeft het mis. Het soort behandeling is namelijk ook van invloed op de prijs. Wil je bijvoorbeeld kroeshaar transplanteren of een haarsparende transplantatie ondergaan? Dan brengt een haarkliniek hier meestal extra kosten voor in rekening. Het gaat hier namelijk om een specialistische behandeling en dat vergt meer tijd en moeite. Kroeshaar krult bijvoorbeeld niet alleen boven de huid, maar ook onder de huid. Dit maakt het transplanteren van deze haren extra lastig. Vandaar dat je voor zo’n ingreep meer betaalt dan voor het transplanteren van steil haar.

Vraag een offerte aan

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je wilt weten waar je aan toe bent voordat je een haartransplantatie ondergaat. Het is immers niet prettig als je na de behandeling ineens een torenhoge rekening gepresenteerd krijgt. Gelukkig kunnen veel haarklinieken jou een nauwkeurige prijsindicatie geven. Hiervoor moet je zelf wel even een offerte voor aanvragen. Dit kan doorgaans via de website van de haarkliniek of per mail.

Vraag je een offerte aan? Stuur dan altijd foto’s mee van het te behandelen gebied en het donorgebied. Op deze manier kunnen de specialisten een nauwkeurige inschatting maken van de hoeveelheid werk en het aantal grafts. Je ontvangt binnen een dag een behandelplan met daarbij de kosten. De haarkliniek neemt vervolgens binnen vijf dagen contact met je op, waardoor je de tijd hebt om na te denken over het aanbod.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment