Een verbouwing of complete nieuwe meubel set gaat je op kostengebied niet in de koude kleren zitten. Vaak ben je zo een paar duizend euro lichter. Of meer nog. Voor veel mensen is een “nieuw interieur” zoveel geld niet waard. Om toch af en toe een interieurwisseling te hebben kun je ook slim kijken naar het veranderen van bepaalde items in huis. Wij geven je tips hoe je voor enkele tientjes tot enkele honderden euro’s je interieur een compleet nieuwe look geeft. Zo ben je weer helemaal bij en kun je weer even genieten van je nieuwe omgeving!

Ga voor een modern vloerkleed!

Je vloerkleed bepaalt voor een groot deel het aanzicht van je woonkamer. Veel woonkamers zouden zonder vloerkleed dan ook weinig tot geen sfeer hebben. Een vloerkleed maakt de zithoek warm en knus. Heb je er dus nog geen? Koop er dan eentje! Het wordt ineens een stuk gezelliger om op zaterdagavond met een zak chips en een wijntje op de bank te hangen!

Heb je wel al een vloerkleed, denk er dan eens over om een andere kleur te nemen, of om een grotere te kopen. Een goed vloerkleed voor je bankstel staat garant voor een gezellige, uitnodigende zithoek!

Kleine accessoires in kleur

Blij met de basis van je huidige interieur, maar gewoon even toe aan wat nieuws? Dan is het vaak voldoende om enkele accessoires te veranderen of toe te voegen. Zo staat het voorjaar alweer voor de deur en is het dus leuk om je kussentjes en bloemvazen in een frisgroene kleur te veranderen. Je interieur krijgt ook een grote boost van één of enkele nieuwe eyecatcher(s) in de huiskamer. Denk aan een grote, opvallende klok. Of een hanglamp/kroonluchter die direct in het oog springt.

Jaloezieën en/of shutters

Vandaag de dag zijn shutters helemaal hip. Vooral houten shutters en shutters in zwart-wit. Heb je nog lamellen momenteel? Of luxaflex? Of plisségordijnen? Vervang ze dan voor hippe hedendaagse shutters. Het kost je een middag werk en enkele tientjes als je je shutters bij Kwantum koopt.

Enkele meubel(tje)s

Momenteel is het een trend dat men geen grote salontafel meer heeft maar vaak eerder een verzameling van vele kleine bijzettafeltjes. Vaak ook nog in verschillende dessins en kleuren. De verandering van je huidige salontafel, zéker in combinatie met het verwisselen van je vloerkleed, doet je zithoek/woonkamer in één klap totaal anders ogen.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment