Het verbouwen van je eigen huis is een zware en dure klus. Het is daarom belangrijk om een goede afweging te maken van de apparaten die je nodig hebt om de klus te klaren. Met de juiste apparaten zorg je ervoor dat je efficiënt werkt en minder geld hoeft uit te geven. 

Soms heb je namelijk minder apparaten nodig dan je denkt. In deze blog vertellen we welk apparaat je het beste kunt gebruiken voor jouw huis project: de vloerzaagmachine of de handzaag? 

De voordelen van een vloerzaagmachine

Een vloerzaagmachine is een apparaat met een krachtige motor en is ontworpen om in beton te zagen en snijden. Dit apparaat is ontworpen om nauwkeurige en diepe sleuven te maken. Niet alleen de motor is van belang om deze nauwkeurigheid te behalen, het zaagblad is gemaakt van diamantsegmenten. De diamantsegmenten zijn sterk genoeg om gemakkelijk door beton te kunnen snijden. 

Een vloerzaagmachine is een complex apparaat waardoor het ook een grotere investering is voor jouw bouwproject. Maar het kan heel veel gemak toevoegen aan een bouwproject. Voordat je een vloerzaagmachine gebruikt is het wel heel belangrijk om goede beveiliging te dragen, zoals gehoorbescherming, stofmasker en veiligheidsbril. Deze voorbereidingen moeten worden gezien als essentieel voor een veilig verloop van het project. 

Maar een voordeel van dit apparaat is dat het een stuk veiliger is doordat het zaagblad ver van je verwijderd is. En als u slecht tegen stof kunt dan is een vloerzaagmachine ook perfect, want veel moderne vloerzaagmachines bevatten een afzuigsysteem.

De voordelen van handzagen

Een handzaag is een gereedschap zonder motor. Een handzaag vereist de kracht van een persoon. Het bestaat daarom ook uit een handvat en een metalen zaagblad. Een voordeel is dat er veel verschillende handzagen bestaan. Elke handzaag heeft unieke toepassingen en eigenschappen.

Een handzaag is een stuk goedkoper dan een vloerzaagmachine. Dit komt doordat dit product simpeler is. Doordat het gereedschap geen motor bevat maakt het veel minder geluid dan een vloerzaagmachine en het is ook minder zwaar.

Hoe kun je de juiste keuze maken?

Misschien heb je al een keuze gemaakt welk gereedschap het beste past bij jouw project door de voordelen die zojuist benoemd zijn. Maar weet je het nog niet helemaal zeker? Dan helpen we je graag verder

Vraag jezelf af: ga ik beginnen aan een klein of groot project? Is je antwoord groot, dan heb je waarschijnlijk een vloerzaagmachine nodig. Hoef je maar een paar snedes te maken? Dan is een handzaag voldoende. Heb je een klein budget, maar wel veel tijd, dan is het misschien ook verstandig om een handzaag te kopen. Is dit juist het tegenovergestelde? Dan is een vloerzaagmachine echt het geld waard. 

Overweeg je na het lezen van deze blog om een vloerzaagmachine of een handzaag aan te schaffen? Bij Visser & Visser vind je een ruim aanbod voor beide soorten gereedschap.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment