Wil je jouw auto verzekeren Univé? Dan zijn er meerdere keuzes die je kan maken. Iedere verzekering die je afsluit, kan weer op een andere manier bij jouw behoeften aansluiten. Juist daarom moet je voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt en de verzekering jou niet alles kan bieden wat je nodig hebt. Maar hoe bepaal je jouw behoeften dan? En waar moet je nog meer rekening mee houden voordat je de aanvraag bij de verzekeringsmaatschappij indient? Na het lezen van onderstaande informatie heb je snel een verzekering die volledig bij je past. 

Het type auto dat je rijdt

Voordat je een passende autoverzekering af kan sluiten, moet je jouw auto en de gegevens ervan eens grondig onder de loep nemen. Heb je een gloednieuwe auto aangeschaft of toch gekozen voor een tweedehands model? Het type auto dat je hebt, kan een geheel andere verzekering met zich meebrengen. De duurdere auto’s wil je het liefste zo volledig mogelijk verzekerd hebben, omdat deze ook hogere kosten met zich meebrengen voor het repareren in het geval van schade. Met een oudere auto heb je vaak voldoende aan de basisdekking. Zorg er dus voor dat je hier al een eerste afweging mee maakt. Jouw rijgedrag kan ook geheel andere keuzes met zich meebrengen. Ben je heel voorzichtig als je in de auto zit of houd je ervan om de snelheid wat verder op te rekken? Jouw rijgedrag beïnvloedt de keuzes die je moet maken voor jouw volgende verzekering.

Jouw rijgedrag bepaalt de dekking

Als je sneller rijdt dan gemiddeld kan het verstandig zijn om de dekking verder uit te breiden en te zorgen dat je voor zowel de aansprakelijkheid als de schade aan jouw eigen auto goed verzekerd bent. Als je voorzichtiger rijdt, kan het vaak voldoende zijn om een basisdekking te hebben. Het aantal kilometers kan ook een groot verschil opleveren. Als je maar een aantal kilometers per jaar rijdt, hoef je vaak niet uitgebreid verzekerd te zijn. In dit geval is het risico op een ongeval namelijk klein. Als je iedere dag veel kilometers maakt, ben je blootgesteld aan meer risico’s en kan pechhulp verzekeren ook extra uitkomsten bieden. Een uitgebreidere dekking kan dan voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan. Vergeet ook niet te bekijken wie er allemaal mee rijdt in de auto. Bij iedere levensfase horen weer andere verzekeringen. 

Jouw budget kan allesbepalend zijn

Als laatste let je nog op jouw budget. Bepaal hoeveel geld je maandelijks kan missen voor de verzekering en hoe hoog het eigen risico maximaal mag zijn. Je wilt bijvoorbeeld niet betalen voor dekkingen die je niet gebruikt. Tegelijkertijd wil je ook niet voor verrassingen komen te staan als er iets gebeurt onderweg of met jouw voertuig. Tegelijkertijd ben je gebonden aan het eigen risico voordat de verzekeraar uitbetaalt. Zoek daarom uit hoeveel je daadwerkelijk wilt en kan betalen voor de premie en schadeclaim voordat je de verzekering afsluit. Aan de hand van jouw budget maak je uiteindelijk de keuze. 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment