Miljoenen beleggers wereldwijd zijn fan van een handelsplatform genaamd eToro. eToro is namelijk ook een van de bekendste en populairste brokers ter wereld. Waarom dit platform zo bekend is, heeft waarschijnlijk te maken met een ding: het is een toegankelijk platform dat enorm gemakkelijk en toch uitgebreid is. Wil je meer weten over eToro als broker? Hieronder benoemen wij de voor- en nadelen ervan.

Wat is eToro?

Zoals net al is benoemd, is eToro een broker. Een broker is een term voor ‘beurshandelaar’ of simpelweg een platform waarmee je zelf kunt beleggen. Je kunt het vergelijken met een makelaar: de koper brengt de verkoper bij elkaar. eToro bestaat al sinds 2006 en heeft kantoren in Israël, Cyprus en het Verenigd Koninkrijk. Bovendien kun je via eToro sociaal of handmatig handelen. Sociaal handelen houdt in dat je de beleggingsactiviteiten van anderen in de gaten kunt houden en kunt kopiëren. Dit maakt eToro een transparant platform.

Voordelen

Twee vormen van handelen

Waar we het net al even kort benoemden, kun je kiezen voor sociaal of handmatig handelen. Hiermee onderscheidt eToro zich van de concurrenten. Het sociaal beleggen kun je vergelijken met een social mediakanaal: je hebt een feed, je kunt producten volgen en ook andere personen. Op basis van deze informatie kun je kiezen voor copy trading. Dit is het kopiëren van strategieën van andere personen. Als jij vindt dat een belegger de juiste keuzes maakt, kun jij deze keuzes dus overnemen.

Betrouwbaar

Op basis van de eToro review kunnen we vaststellen dat deze broker goed wordt beoordeeld. Deze broker biedt producten die door Europese licenties in de gaten wordt gehouden, waaronder de CySEC, FCA en ASIC. Bovendien is jouw geld volledig veilig bij eToro. Jouw geld komt namelijk op een aparte rekening te staan zodat deze niet in handen is van eToro. Bovendien is jouw geld tot twintigduizend euro verzekerd, bij bijvoorbeeld faillissement, dankzij een garantiefonds.

Uitnodigend als beginnend belegger

eToro is een fijne plek om te beleggen als je nog niet veel ervaring hebt. Je kunt bijvoorbeeld eerst proeven of eToro een fijne broker is dankzij een gratis demoaccount. In dit demoaccount krijg je een budget van honderdduizend euro waarmee jij kunt oefenen met het platform en traden zelf. Zo weet je iets meer over hoe de vork in de steel zit van dit platform en natuurlijk van het beleggen. Bovendien krijg je als beginnend belegger veel educatiemogelijkheden aangeboden. Op deze manier kun je van alles te weten komen over beleggen, handelen en het aanbod.

Een handige app

Even snel de status van de aandelen checken of de feed bezoeken van die ene ervaren belegger: dankzij de handige app van eToro wordt dat mogelijk gemaakt. Het is een eenvoudige en overzichtelijke app. Bovendien kun je het demoaccount bedienen via de app. Ook kun je via de app de klantenservice benaderen als je een probleem of een vraag hebt.

Nadelen

Klantenservice

Om even voort te borduren op het vorige punt, wordt de klantenservice van eToro gezien als een nadeel. Deze is namelijk beschikbaar in allerlei talen, maar niet in het Nederlands. Als je als Nederlander een vraag hebt, verloopt de communicatie meestal in het Engels. Als je dit geen probleem vindt, hoeft dit niet per se gezien te worden als een nadeel voor jou.

Relatief hoge kosten

Om te kunnen beginnen met beleggen, moet je minimaal een storting doen van vijftig euro. Je hoeft hiervoor niet per se dollars te storten, want het systeem zal het automatisch voor jou omrekenen. Als je vervolgens geld wil opnemen, kost dat vijf dollar per keer (tenzij je een Platinum(+) of Diamond account hebt). Ook kun je alleen betalen via spreads en overnight fees.

Daarnaast heb je te maken met inactiviteitskosten en valutakosten. Deze valutakosten liggen bij eToro gemiddeld een stuk hoger dan wanneer je het vergelijkt met andere brokers. Omdat je bij eToro handelt in Amerikaanse dollars en dus de valutakosten betaalt bij een storting of opname omdat deze terug naar euro’s gerekend moeten worden, is dit het grootste nadeel van eToro.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment