Het is altijd een goed idee om te werken aan jouw fysieke gezondheid. En je kunt al verandering zien door een aantal kleine stappen. Hieronder helpen wij jou verder op weg naar een fitter en gezonder leven. Lees je mee?

1. Ga een rondje fietsen

Trek de Castelli fietskleding aan, zoek een mooie fietsroute op en ga een eindje fietsen. Fietsen is namelijk voor zowel jouw fysieke als geestelijke gesteldheid heel gezond. Je zult tijdens zo’n rondje fietsen ontspannen waardoor jouw stress zal verminderen. Ook zal fietsen veel ziektes voorkomen en het zorgt ervoor dat je beter in slaap komt. Redenen genoeg dus om eens de buitenlucht op te zoeken samen met jouw stalen ros. Is het slecht weer, of heb je geen zin om naar buiten te gaan? Overweeg dan eens om de Wahoo trainer te kopen. Dat is een fietstrainer waarbij je het gevoel hebt alsof je op een echte fiets zit en vaak kun je ook jouw training bijhouden.

2. Maak een avondwandeling

We weten allemaal dat wandelen gezond voor ons is, maar het is nog beter om een avondwandeling te doen. Wandelen na het eten heeft namelijk heel veel voordelen. Zo zul je sneller afvallen, je verbetert je conditie en je bloedsuikerspiegel blijft op peil. Bovendien is het goed voor je spijsvertering om na het eten een rondje te lopen. Jouw darmen gaan in de actieve stand en het voedsel wordt sneller verwerkt. Probeer daarom niet na het avondeten op de bank te ploffen, maar trek in plaats daarvan de wandelschoenen eens aan.

3. Let op je eetpatroon

Als je verandering wil zien in jouw fysieke gezondheid, is het belangrijk om een gezond eetpatroon aan te houden. Jouw bloedsuikerspiegel kan namelijk op hol slaan wanneer je veel zoete dingen eet. Dit kan heel uitputtend werken. Probeer daarom de zoete lekkernijen te laten staan en kies in plaats daarvan voor een stuk fruit of groente. Ook is het belangrijk om veel vezels binnen te krijgen, wat je kunt vinden in bijvoorbeeld havermout en volkoren producten.

4. Kies voor krachttraining

Vaak wordt er gedacht dat krachttraining alleen goed is om spieren op te bouwen. Toch is niets minder waar. Je kunt namelijk ook vet verbranden wanneer je regelmatig aan krachttraining doet. Dit komt omdat je allerlei spieren tegelijkertijd gebruikt in een korte tijd. En wist je dat je ook in de rust van jouw krachttraining vet verbrandt? In de rustperiode moeten jouw spieren namelijk herstellen, wat energie kost en dus ook wat calorieën.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment