De Amalfikust: een van de mooiste kustlijnen van Italië en misschien zelfs wel van heel Europa. Wanneer je een tripje hebt gepland richting de Amalfikust ga je gegarandeerd een mooie vakantie tegemoet. Er valt veel te zien en veel te ontdekken. De huisjes aan de kliffen die uitzicht bieden over azuurblauw water vormen een ware ansichtkaart. Wat je écht niet mag missen tijdens jouw rondreis Amalfikust, zetten wij hieronder voor je op een rij.

Begin bij Napels

Als je met het vliegtuig naar de Amalfikust reist, land je waarschijnlijk op Napels. Begin daarom ook jouw rondreis bij deze grote stad. Napels staat bekend om de pizza – de wereldberoemde pizza Margherita komt namelijk uit Napels, maar ook om de ruïnes van Pompeii en Herculaneum. Bovendien steekt natuurlijk de vulkaan de Vesuvius er met kop en schouders bovenuit, want deze grote berg zie je overal wanneer je in Napels bent. Je kunt zelfs de Vesuvius bezoeken. Wandel naar de top van deze nog altijd actieve vulkaan en geniet van het uitzicht. Bovendien kun je nog een uitstapje maken richting het bloemeneiland Capri, waar je wordt getrakteerd op immens mooi uitzicht. Alles over de bezienswaardigheden van deze bijzondere stad lees je op ‘bezienswaardigheden Napels’.

Ga door naar de schilderachtige dorpjes

De Amalfikust staat niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Deze prachtige kustlijn is namelijk gevuld met allerlei dorpjes die een voor een iets te bieden hebben. Ook al is de een toeristischer dan de ander, alle dorpjes zijn allemaal het ontdekken waard. Hieronder zullen wij er een aantal voor je uitlichten.

Positano

Een van de populairste steden van de Amalfikust is Positano. Vooral indrukwekkend is de steile rots waar talloze huisjes op zijn gebouwd. Je kunt hier prima een dagje rondstruinen en de vele winkeltjes ontdekken. Let er wel op dat je aardig wat trappen moet lopen voordat je de hele stad hebt gezien. Helemaal bovenaan heb je wederom weer een prachtig uitzicht.

Amalfi

De grootste stad van de Amalfikust is Amalfi, waar de kust ook zijn naam aan te danken heeft. Het is dan ook de populairste stad van de kustlijn, waar veel toeristen naar toetrekken. En dat is natuurlijk ook niet zo gek, want in Amalfi valt genoeg te zien. Je hebt er schattige huizen, gezellige straatjes en natuurlijk vele restaurantjes waar je neer kunt strijken. 

Ravello

Ravello ligt dan niet aan de zee, het behoort wel tot een van de parels van de Amalfikust. Wanneer je door dit dorpje loopt waan je je helemaal in een sprookje. Het heeft prachtige huizen, mooie tuinen en natuurlijk ook de smalle steegjes. Natuurlijk kun je hier ook terecht voor een lekkere maaltijd, en word je net als de andere dorpjes aan de Amalfikust ook bij Ravello getrakteerd op mooi uitzicht.

Minori

Ben je even toe aan wat verkoeling? Dan is Minori de perfecte plaats om letterlijk even lekker uit te waaien. Hier waait het namelijk continu, en dat is erg prettig wanneer je er in de warme zomermaanden bent. Maar dat is niet het enige waar Minori bekend om staat. Zo staat de stad ook bekend om zijn grote hoeveelheden citrusbomen en wijnvelden. Bovendien heeft Minori veel weg van het bekende Positano, alleen is Minori stukken goedkoper. Een prima alternatief als het verblijven in Positano iets boven jouw budget ligt.

Nóg meer te zien dan alleen de steden

Veel mensen bezoeken de Amalfikust voor de pittoreske dorpjes. Dat is ook niet zo gek, want de Amalfikust staat hierom bekend. Maar naast de steden kun je nog veel meer zien in de buurt van de Amalfikust. Zo kun je naar het bovengenoemde eiland Capri voor een dag, maar ook Ischia is een prachtig eilandje. Bovendien heb je veel natuur die je kunt ontdekken in de buurt van de Amalfikust, zoals parken en grotten.

Tips voor jouw trip naar de Amalfikust

Jouw vakantie richting de Amalfikust wil je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden. Een aantal tips kunnen jou hierbij helpen.

  1. Boek jouw vakantie naar de Amalfikust buiten het hoogseizoen om. Dit zal een boel schelen in de kosten en je kunt de drukte omzeilen. Bovendien liggen de temperaturen ietsjes lager. Dat is iets beter vertoeven, vooral als je op ontdekking uitgaat.
  2. Je kunt de Amalfikust ontdekken door zelf met de auto op pad te gaan, maar het openbaar vervoer is ook prima. De wegen rond de Amalfikust bestaan namelijk uit veel bochten waardoor het misschien niet voor iedereen een pretje is om hier te rijden.
  3. Wanneer je op het punt staat om vliegtickets te boeken, is het belangrijk om de goedkoopste aanbieder te vinden. Vergelijk daarom de aanbieders en wie weet kun je heel wat geld besparen. 
Show CommentsClose Comments

Leave a comment