De zomervakantie staat voor de deur, het moment waar gezinnen lang naar uitkijken. Het liefst brengen families de zomer door op een bungalowpark, maar ook strand- en kampeervakanties zijn favoriet. Eén op de vier gezinnen viert de vakantie het liefst in eigen land. Dit blijkt uit onderzoek van Etos onder ruim 850 Nederlandse moeders. Wanneer er op vakantiekosten bespaard moet worden kiest bijna drie op de vier gezinnen voor een vakantie dichter bij huis. Om vakantievierders deze zomer een handje te helpen, geeft Etos vanaf 10 juni iedere week 1.750 euro aan vakantiegeld weg.

Plezier in eigen land

Eén op de vier Nederlandse gezinnen viert vakantie het liefst thuis. Met activiteiten zoals daguitjes, het beoefenen van hobby’s en klussen in en om het huis genieten zij van hun vrije dagen. Wanneer families er toch tussenuit willen, geven ouders met kinderen tot 12 jaar de voorkeur aan een bungalowpark, terwijl gezinnen met oudere kinderen de zomer het liefst op het strand vertoeven. Sportieve vakanties, verre (rond)reizen en natuurvakanties blijken minder populair te zijn.

Vakantiestress

Voorbereidingen in aanloop naar de vakantie kunnen voor spanningen zorgen. Meer dan de helft van de moeders heeft bijna altijd last van vakantiestress. Hebben we overal aan gedacht en wordt het wel een zonnige vakantie? Ondanks deze gezonde spanning vindt bijna vier op de vijf moeders de voorpret net zo belangrijk als de vakantie zelf. Wanneer de koffer wordt ingepakt, mag zonnebrand volgens 94% van de moeders absoluut niet ontbreken. Zij realiseren zich maar al te goed dat een goede bescherming van de huid heel belangrijk is, zowel voor zichzelf als voor de kinderen. Pijnstillers zoals paracetamol, aftersun en anti-insectenmiddelen blijken op vakantie ook onmisbaar. Met de checklist op etos.nl/zomer helpt Etos gezinnen om goed voorbereid op vakantie te gaan.

Vakantiegeld

In de huidige crisistijd letten Nederlanders op hun uitgaven. Op vakantie gaan is voor veel mensen een grote kostenpost. Gemiddeld wordt er tussen de 1.000 en 1.500 euro aan een gezinsvakantie uitgegeven. Meer dan twee derde van de moeders maakt hierbij gebruik van het jaarlijks opgespaarde vakantiegeld. Om vakantievierders deze zomer een handje te helpen, geeft Etos vanaf 10 juni iedere week 1.750 euro vakantiegeld weg. De actie loopt tot en met 21 juli en iedere week wordt er een nieuwe winnaar gekozen. Kijk op www.etos.nl/vakantiegeld (vanaf 9 juni) voor de actievoorwaarden.

Over het onderzoek

Het onderzoek over het vakantiegedrag van gezinnen is uitgevoerd in opdracht van Etos door Panelwizard onder ruim 850 Nederlandse moeders. De resultaten geven een representatieve afspiegeling van de mening van de Nederlandse bevolking.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment