PIR wordt ook wel de betere versie van PUR genoemd. Het is de afkorting voor polyisocyanuraat en enorm populair bij het isoleren van daken, muren en vloeren. Met het harde kunststofschuim heb je weinig ruimte nodig en heb je een hogere thermische isolatiewaarde dan populaire isolatiematerialen zoals glaswol en steenwol.

Waarom PIR?

Er zijn veel voordelen van PIR, zo is het een 100% duurzaam isolatiemateriaal met een extreem lange levenscyclus. Ook is PIR zeer vochtbestendig door de aluminium cachering aan de boven- en onderkant van de plaat, hierdoor is het uiterst geschikt voor het isoleren van vochtige ruimtes zoals kelders, badkamers en platte daken. Het materiaal is licht in gewicht, makkelijk te verzagen, heeft een hoge drukbestendigheid en is erg brandwerend. Dankzij de dikte neemt het zeer weinig ruimte in beslag waardoor je wint aan ruimte. En omdat het zo licht is in gewicht is het makkelijk te verplaatsen. De PIR-platen beschikken over een tand- en groefsysteem, wat zorgt voor een optimale aansluiting. Ook bestaan er platen met rechte kanten, die zijn bedoelt voor toepassingen waar geen luchtcirculaties mogelijk zijn zoals bij vloeren of platte daken.

PUR of PIR isolatie

PIR wordt vaak vergeleken met PUR. Maar wat is het verschil nou eigenlijk?

PIR en PUR hebben allebei een uitstekende Lambda-waarde. Deze waarde wordt gebruikt om aan te geven of de warmte goed geleidt. PIR-platen hebben een betere thermische isolatie en dus een nog betere Lambda-waarde dan PUR. 

PIR Isolatie bij Sleiderink

Nu weet je alles over PIR isolatieplaten, is het tijd om ze te gaan bestellen. Je kunt PIR isolatieplaten in verschillende diktes en vormen bestellen bij Sleiderink Bouwmaterialen. Ze hebben een veelzijdig aanbod aan PIR-platen, daarnaast hanteren zij altijd de scherpste prijzen!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment