Voor een potje poker plaats moeten nemen aan een pokertafel in het casino? Dat is niet langer nodig. Je kunt nu ook gewoon vanaf jouw laptop jouw pokertalent laten zien. Maak je vaker gebruik van je tablet? Dan kun je ook daar de benodigde software op downloaden. Je kunt zelfs online poker spelen op je smartphone. Het spelen van online poker is echt mogelijk op alle apparaten!

Poker spelen zonder inzetlimiet

Poker is een spel waarmee geld verdiend kan worden. Heb je goede kaarten? Heb je bijvoorbeeld een Royal Flush? Dan wil je uiteraard all-in gaan met je fiches. Dit is immers dé pokerhand waarmee je een leuk geldbedrag zou kunnen verdienen. Maar wat is het maximale geldbedrag eigenlijk dat je in kunt zetten? Een eenduidig antwoord op deze vraag bestaat niet. Het hangt namelijk af van het spel dat je speelt. Er zijn verschillende pokerspellen die je kunt spelen. Kies je voor het razend populaire Texas holdem poker no-limit? Dan is er geen inzetlimiet. Je kunt dan gewoon al jouw fiches inzetten als je een goede pokerhand hebt.

Mogelijkheden bij een goede pokerhand

Bij pokeren zijn er verschillende inzetrondes. Wat je in deze inzetrondes inzet, hangt uiteraard af van de kaarten die je hebt. Als jij goede kaarten hebt, kun je een hieraan evenredig geldbedrag inzetten. Dit geldbedrag dat je inzet heet de bet. Heeft een andere speler een bet gedaan en wil je dit bedrag evenaren? Dan kies je voor een call. Denk jij dat jij met jouw pokerhand het spel kunt winnen? Of wil je jouw medespelers in deze waan brengen? Dan kun je ervoor kiezen om de inzet te verhogen. Deze zet wordt raise genoemd. Je verdubbelt dan minimaal het eerder ingezette bedrag. Je kunt deze zetten natuurlijk doen als jouw kaarten goed zijn. Maar ook als je wilt bluffen, zijn dit voor de hand liggende keuzes.

Wat als je mindere kaarten hebt?

Uiteraard kan het natuurlijk ook gebeuren dat je een slechte pokerhand hebt. Je bent afhankelijk van de kaarten die de dealer jou geeft. Zijn jouw kaarten niet goed? Dan zou je kunnen bluffen. Je verhoogt dan zelf de inzet of gaat mee met de inzet van andere pokerspelers. Je wekt hiermee de indruk dat je goede kaarten hebt. Met dit blufspelletje kun je goed wegkomen. Maar het kan je ook een hoop fiches kosten. Het is dus een risicovolle tactiek. Veiliger is de fold optie bij slechte kaarten. Dit houdt het gesloten teruggeven van je kaarten aan de dealer in. Er zijn dus verschillende acties aan de pokertafel mogelijk. 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment