Veel zullen zich hier ongetwijfeld in herkennen: elke keer weer iets teveel op onze hooivork nemen en alsmaar to do lijstjes blijven maken om op deze manier ons leven enigszins weten te structureren. Precies zo’n zelfde to do lijstje maakte ik tot voor kort wanneer ik erop uit trok; een weekendje weg of een dagje sightseeing. Echter weet ik inmiddels beter… een volledig reisboekje doorspitten gedurende een weekendje weg werkt alles behalve!

Ervaring

Ondanks heb ik mogen vertoeven in Frankrijk. Inmiddels ben ik woonachtig in München. Om toch ook maar enigszins een achtergrond van een stad te leren kennen, is het logisch een reisboekje aan te schaffen. Toch krab ik mezelf tegelijkertijd steeds vaker achter mijn oor of het daadwerkelijk zo nuttig is: een boekje dat barst van de must-sees, eettentjes en to-dos. Met andere woorden, je ziet door de bomen het bos niet meer en weet niet meer welke wandelroute de moeite waard is voor de korte tijd dat je je bevindt op een betreffende locatie.

Bovendien is iedereen nog steeds uniek in zijn of haar smaak en doet daarmee een andere indruk op van een specifieke plaats. Wat een reisgids beschrijft als een waanzinnige eet toko, kun jij als diepe afgang ervaren. Niet voor niets lopen reviews op het internet verschrikkelijk uiteen en ga je bij je vrienden en/of vrienden ten rade ‘’what to do?’’. Het is uiteindelijk toch veel spannender om plekjes op eigen houtje te ontdekken of af te gaan op ervaringen van goede vrienden?

Gooi het roer om

Juist deze gedachte heeft mij doen besluiten het roer om te gooien en de reisboekjes vooral te laten voor wat ze zijn. Tuurlijk ben ik geïnteresseerd naar de geschiedenis van een stad, maar hoeveel meer energie haal je uit je tripje wanneer je het achterliggende verhaal hoort van een of andere bewoner uit een stad. Dat begon allemaal toen mijn huisgenoot voorstelde mij mee op pad te nemen om mij zo alle huidige hotspots van München te laten zien.

Ik zag in een dag veel meer van de stad, dan dat ik tot op dat moment had gelezen in welk reisboekje dan ook. Ik geef je daarom graag het volgende advies: dagje weg? – vraag vrienden of surf op internet naar slechts ‘’sightseeing one day 5 things to do’’ – meer zit er echt niet in op een dag. Tenzij je dat soort bent dat een sprintje door een willekeurige stad maakt, in plaats van een werkelijk sightseeing ervaart.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment