Dit keer hebben we het Vrouw Met Stijl-interview gedaan met Suzi Vasques Dias. Suzi is een van dé personal shoppers van tv. Grote kans dat je haar al een keer hebt gezien op RTL4 of SBS6. Doordat zij kan luisteren naar de klant, wensen kan vertalen en mode op hen kan afstemmen, vindt zij samen met de klant de juiste kledingstijl. Stralende mensen door outfits die passen bij hun persoonlijkheid, dat is waar Suzi voor staat.

Naam: Suzi Vasques Dias
Eigenaar van: Personalshopper.nl

De favorieten van Suzi:
Fashion: Isabel Marant (Wel als inspiratie hoor €€€!)
Beauty: Chaneladdict!
Lifestyle: Fris en natuurlijk met een Zuid-Europees tintje… Zoals ikzelf, zeg maar 😉

Kan je kort vertellen wie je bent?

Ik ben Suzi, reeds of pas 41 jaar (hangt af van wie dit leest), mama van Amber Lua van 3 en Mila van 5 jaar en vrouw van Wouter, mijn zakelijke en emotionele steun en toeverlaat. We wonen in Rosmalen, een gezellig dorp wat tot Den Bosch behoort en Den Bosch is mijn werkplek. Daar shop ik de meest uiteenlopende garderobes voor de meest uiteenlopende klanten bij elkaar. Ik rijd in een Seat Althea en mijn shopkar (ja, zo’n lelijke) past prima achterin de kattenbak.

Wanneer en waarom besloot je als zelfstandig personal shopper verder te willen gaan?
Ik werkte al ruim 10 jaar in de mode en bekleedde de laatste 8 jaar ervan managementfuncties. Ik kreeg regelmatig terug van klanten dat ik iets ‘deed’ of ‘kon’ wat ongebruikelijk was. Een talent dat maar weinig adviseuzes hadden. Voor mij was alles pure logica, dus zocht er in het begin niet zoveel achter. Totdat ik op verzoek van enkele klanten op mijn vrije dag met hun op pad ging voor hun nieuwe garderobe. Wat was dat geweldig! De aandacht, tijd en diepgang met de klant die ik ervoer, gaf zoveel mogelijkheden. Ik kroop in de huid van de klant, liet mijn smaak volledig varen en zocht precies de combinaties uit, die bij haar pasten.

Ik ben bijna 10 jaar geleden als een van de eerste personal shoppers van Nederland gestart in de vorm van een eigen bedrijf. Na jaren zeuren dat ik dit ooit zou willen gaan doen, zette Wouter me voor het blok: Of je houdt erover op, of je doet er wat aan! En ik help je wel. … eh, okee

Op welk succes als personal shopper ben je het meest trots?

Dat zijn toch steeds de toegevoegde waarde te zijn voor het zelfbeeld en zelfvertrouwen van mijn klanten. Kleding, mode, het lijkt allemaal zo oppervlakkig en ergens is dat het natuurlijk ook, maar blijkbaar doet het voor velen zoveel en heeft datgene wat ze aan hebben enorme invloed in hoe ze zichzelf zien en voelen. Dat ik daar een positieve bijdrage in mag leveren, is geweldig! Ik geef ze niet alleen een nieuwe garderobe, ik geef ze een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen en haal ze een last uit handen.

Welke 5 fashion items mogen niet ontbreken aan jouw garderobe?
Een baggy jeans, een taillehoge skinnyjeans, een destroyed jeans, een jeansshort en een oldschool flared jeans 😉

Wat voor kleurtype ben je? (Lente, Zomer, Herfst, Winter)? En (hoe) laat je dit terugkomen in je outfits en / of make-up?
Ha, ha, daar gaan we: Ik ‘geloof’ daar dus niet in. Althans, niet volledig. Ik heb namelijk door alle jaren heen geleerd dat je kleuren kiest omdat ze je emotioneel prikkelen: ze relaxen of geven juist energie, ze verzachten of knallen juist, ze verdoezelen of onderscheiden, de accentueren of compenseren… Als jij een winkel inloopt, loop je meestal op gevoel naar een kleurenscala die je aantrekt. De een loopt richting wit/zwart, de ander naar de poedertinten. Dit doe je, omdat het aansluit bij waar jij je bij op je gemak voelt. Voorbeeld: Ik heb een klant die eerder als wintertype was ‘opgezadeld’ met veel behoorlijk krachtige kleuren. Rood, pink, kobaltblauw. Prachtig allemaal, maar haar aard is zacht, timide, onzeker. Het laatste wat zo iemand wil is opvallen of in de spotlights staan. I rest my case…

Wat ikzelf nodig vind te hebben is rust en verzachting: Ik heb een flinke bos krullen, wilde ogen en een enthousiast en expressief gezicht. Veel gedoe en drukte dus! Ook heb ik behoorlijk wat contrast in mijn gezicht, waardoor ik wat streng kan overkomen. Ik word dus heel blij van poederroze en taupe en combineer liefst alles met jeans. Rust in de tent!

Wat is het beste advies dat je zelf ooit hebt gehad?

“Je kunt zoveel verschillende stijlen aan, je moet gewoon durven en vaker ‘doen’!”

Welke vrouw vind je een echte inspiratiebron? Waarom?

Isabel Marant, omdat ze zo ‘eigen’ en ‘raw’ is en ook zo ontwerpt. Ik merk dat ook hier het pure en het etnische me prikkelt, in combinatie met casual – vrouwelijke elegantie. En Kate Moss, en zeker niet omdat ze zo graatmager is, maar vooral omdat ze met zoveel natuurlijke nonchalance iedere stijl met overtuiging draagt en zich als een kameleon lijkt te voegen in ieder type vrouw.

Welke stijl-tip zou je andere vrouwen mee willen geven?

Hou op met inzoomen en zoom eens uit. Kijk meer naar het totaal, dus wat de hele outfit met elkaar en met jou doet. Ik zie zoveel vrouwen die een mooi item kopen en vervolgens alle magie ervan laten verdwijnen door er iets bij te dragen wat alle energie wegtrekt ipv inspeelt op de stijl of kleur. Maar ja, dan moet je wel een beetje kunnen combineren, ben ik bang. Maar hee, daar heb je gelukkig tegenwoordig mensen voor 😉

Show CommentsClose Comments

Leave a comment