Hier let je op als je een brommerverzekering afsluit

Een brommerverzekering is wettelijk verplicht. Uitzoeken welke verzekering het beste je past is niet echt een taak waar je zin in hebt. Het is makkelijk de eerste de beste brommerverzekering te kiezen of gewoon dezelfde te nemen als je ouders of vrienden. Is dit verstandig? Niet echt! Jouw situatie is namelijk altijd anders dan die van je ouders of vrienden. In vele gevallen hoef je geen schade te melden, maar als dit wel zo is, is het wel zo fijn dat het zo gemakkelijk mogelijk geregeld wordt. Brommerverzekeringen vergelijken is dus wel slim. Maar waar let je op? We geven je een aantal tips waarmee je deze klus zo geklaard hebt.

De juiste dekking

Er zijn veel mensen die hun brommer zo goedkoop mogelijk willen verzekeren en dus maar de basis WA-verzekering kiezen. Heb je een nieuwe scooter of heeft deze je veel geld gekost? Dan is het slim om toch ook te kijken naar een allriskverzekering. Met een WA-verzekering ben je namelijk alleen verzekerd voor de schade die je een ander aanricht. Gebeurt er dan toch een ongelukje, dan moet je je eigen brommerschade zelf betalen. Met een allriskverzekering ben je verzekerd voor deze kosten en zul je hem dus gerust meteen laten repareren of vervangen zonder dat je ineens veel geld moet neerleggen.

Op je eigen naam zetten

Omdat je zelf waarschijnlijk nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd, is een verzekering op jouw eigen naam duurder dan wanneer de scooter op naam van je ouders komt te staan. Allereerst blijft zo het probleem van geen schadevrije jaren natuurlijk gewoon bestaan als je hem op naam van je ouders zet en spaar je nooit voor de korting die je elk jaar opbouwt. Ten tweede pleeg je in principe gewoon fraude als jij een scooter koopt en altijd bestuurt, terwijl hij niet op jouw naam staat. Komt de verzekering er achter? Dan kun je rekenen op een fikse boete en misschien zelfs een tijdelijke rijontzegging! 

Verzekeren van accessoires

Op de meeste scooters zitten een aantal extra’s. Denk bijvoorbeeld aan je helm, een slot, je windscherm en een extra bagagekoffer. Voor enkele euro’s per maand kun je ook je scooter accessoires meeverzekeren. Reken wel uit of dit het waard is, met goedkopere accessoires kan het ook zijn dat je dan duurder uit bent dan wanneer je deze gewoon zelf betaalt bij schade.

Premie berekenen voordat je een brommer aanschaft

Een brommer hebben kost geld. Bereken van tevoren of je hier klaar voor bent. Houd ook rekening met eventuele reparatie en onderhoudskosten. Over het algemeen betaal je maandelijks aan benzine en je verzekering. Daarnaast is het slim om een potje voor eventuele reparatiekosten klaar te hebben staan. Op de website van InShared kun je gemakkelijk je premie berekenen zodat je een goed inzicht hebt van wat je maandelijkse kosten worden.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment