Groen, schoon en oh zo duurzaam – is dat niet waar we allemaal naar streven in ons dagelijkse leven? Nou, de beauty-industrie is hierop geen uitzondering! Maar hoe zorg je ervoor dat je bewuste keuzes maakt bij het kopen van je favoriete beautyproducten? Het is niet altijd makkelijk om de juiste producten te vinden. In dit blogartikel leer ik je hoe je groene en schone producten kiest die niet alleen goed zijn voor je huid, maar ook voor de natuur en het milieu! Lees dus snel verder en ontdek hoe jij jouw steentje aan jezelf en de wereld bij kan dragen! 

Check altijd de ingrediënten

Weet je wat er erger is dan een slechte haardag? Producten vol met synthetische ingrediënten en agressieve chemicaliën! Voordat je je portemonnee trekt, is het belangrijk om de ingrediëntenlijst van je beautyproducten te controleren. Kijk uit voor duurzame, natuurlijke en biologische ingrediënten en ontwijk agressieve ingrediënten zoals parabenen (methylparaben, propylparaben, etc.), die vaak als conserveringsmiddelen worden gebruikt maar hormoonverstorende effecten kunnen hebben. Pas ook op voor sulfaten (natriumlaurylsulfaat, natriumlaurylethersulfaat), die vaak in reinigingsmiddelen zitten en je huid kunnen uitdrogen. Probeer synthetische geurstoffen te ontwijken en zoek voor producten met natuurlijke oliën en boters (zoals kokosolie, sheaboter en jojoba-olie) in plaats van minerale oliën en siliconen, die mogelijk schadelijk zijn voor het milieu en je huid kunnen afsluiten.

Kies voor verantwoorde verpakkingen

Wist je dat de beauty-industrie jaarlijks miljoenen tonnen plastic afval produceert? Schrikbarend, toch? Kies daarom voor merken die verantwoordelijke verpakkingen gebruiken. Denk aan gerecycled materiaal, navulbare containers of zelfs verpakkingsvrije opties. Door rekening te houden met de verpakkingen die je koopt, draag je bij aan een betere wereld zonder in te leveren op kwaliteit!

Ga voor cruelty-free

Dierenliefhebbers opgelet: kies altijd voor merken die dierproefvrij zijn! Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van alternatieven voor dierproeven. Zoek naar het Leaping Bunny-logo of check de status van een merk op The C of Cosmetics. Zo weet je zeker dat je beautyritueel diervriendelijk blijft.

Ondersteun lokale en fair trade merken

Wie zegt dat je ver van huis moet zoeken om duurzame beautyproducten te vinden? Lokale merken en fair trade ondernemingen zorgen vaak voor een kleinere ecologische voetafdruk en ethisch verantwoorde productie.

Wees kritisch en blijf leren

Duurzaamheid is geen eenmalige beslissing – het is een levensstijl! Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van groene en schone beauty door blogs te lezen, duurzame Instagram accounts te volgen en actief op zoek te gaan naar websites waar je gegarandeerd natuurlijke producten shopt. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt en je jouw geld investeert in bedrijven die de aarde en jouw gezondheid op de eerste plek hebben staan. 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment