De leukste tips voor onderweg

Jullie gaan lekker op vakantie! Heel erg leuk natuurlijk, maar al die tijd dat je onderweg bent verveel je je natuurlijk wel. En soms zit je zolang in de auto dat je toch echt wel wat te doen wilt hebben. Maar wat is nu handig om mee te nemen en wat is ook echt leuk om te doen? Dat vertellen wij je hier. 

Spelletjes voor onderweg 

Je kan natuurlijk zelf allerlei spelletjes verzinnen. Denk aan auto bingo. Schrijf van tevoren op welke dingen jullie onderweg moeten spotten en streep die door op het moment dat je het ziet. Daarnaast kan je in de auto een voorwerp kiezen en dan het spelletje ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ spelen. Kies geen voorwerp wat je buiten ziet, want dat is natuurlijk binnen een paar seconden al niet meer te zien. Dan kan je nog proberen te raden wie de ander in zijn hoofd heeft. Probeer er met vragen achter te komen wie die persoon is. 

Spelletjes kopen

Het is natuurlijk niet handig om een heel bordspel mee te nemen voor in de auto. Een kaartspel kan je bijvoorbeeld wel meenemen. Bij een online speelgoedwinkel kan je gemakkelijk leuke kaartspelletjes vinden. Dit is vaak in een klein doosje te vinden en kan je dus meenemen in de auto. Je hebt het ook zo weer opgeruimd. En het leuke is dat je dit ook nog op de vakantie zelf kan spelen. Als het goed is stoppen jullie ook een aantal keer om even de benen te strekken. Wanneer je ouders weer eens een kopje koffie gaan drinken kan jij wat anders gaan doen. Neem wat stoepkrijt mee of neem een springtouw mee. Zo kan jij een mooie tekening op de parkeerplaats maken of proberen zoveel mogelijk keer te springen met het springtouw. 

Media voor onderweg 

Sommige auto’s zijn zo luxe dat ze schermpjes op de stoelen hebben hangen. Zo kan jij onderweg films kijken en binnen korte tijd ben je zo een heel stuk verder. Je kan natuurlijk ook aan je ouders vragen of ze eventueel schermpjes willen ophangen. En nog een optie is dat je een laptop meeneemt en hier een film op zet. Ook het meenemen van je Nintendo is een prima voorwerp om je mee te vermaken in de autorit. Zorg er van tevoren voor dat je genoeg spellen voor je Nintendo hebt en verveel je geen moment in de auto! 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment