We kennen allemaal wel de netten die gebruikt worden voor veiligheid en sportvelden. Maar er zijn nog veel meer dingen waarvoor we netten kunnen gebruiken. Bovendien zijn er veel verschillende soorten netten. We hebben hier een aantal creatieve toepassingen voor netten:

Loungenet

Je kunt een net gebruiken om een plek te creëren om te relaxen. Dit kan een hangmat zijn, maar je kunt ook een net tussen drie of vier punten hangen om een loungeplek te maken. Met kussens kun je hier dan heerlijk op relaxen of zelfs werken. Je kunt zo’n loungeplek binnen of buiten plaatsen. De mogelijkheden zijn eindeloos en in elke tuin zal dit ook weer anders zijn.

Er worden speciale netten gebruikt om als loungenet binnenshuis te gebruiken. Deze zijn zo ontwikkeld dat je veilig op het net kunt liggen en relaxen. Het is dan wel belangrijk dat je het net op de juiste manier bevestigd. Dit doe je onder andere door het gebruik van karabijnhaken en door naast de hoeken nog meer bevestigingspunten te gebruiken.

Klimmuur

Wanneer je bijvoorbeeld twee bomen hebt, kun je hier een net verticaal tussen spannen. Zo maak je een klimmuur voor kinderen. Nog leuker is een klimmuur tussen bomen die leidt naar een boomhut of glijbaan. Deze hoeft ook helemaal niet hoog te zijn, kinderen kunnen zich gemakkelijk uren vermaken met een net. Bovendien zijn kinderen dan lekker actief bezig en verbeteren ze hun coördinatie spelenderwijs.

Je kunt ook een klimnet binnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een hoogslaper waar je met een klimnet in kunt klimmen. Elk huis is anders, maar elk huis heeft de mogelijkheid om een net voor je kinderen te plaatsen.

Open trap

Heb je een trap met een open ruimte aan een kant? Dan kun je in plaats van een trapleuning ook kiezen voor een net. Aan dit net kun je je dan vasthouden, maar je kunt er ook spullen aan hangen zoals lampjes of klimplanten. Dit is een originele manier om je interieur een bijzonder element te geven en aan jouw smaak aan te passen.

Netten kopen?

De webshop van Nettenshop heeft een ruim assortiment aan netten. Je kunt hier inspiratie opdoen en informatie vinden over de verschillende soorten netten. Netten zijn er in standaard maten, maar je kunt ook contact opnemen met de specialisten om te praten over maatwerk. Er is altijd een passende optie voor jouw situatie. Naast netten kun je hier ook terecht voor onderdelen voor het bevestigen van je net en informatie over het repareren van kapotte netten. Bovendien vind je hier allerlei functionele netten zoals netten voor je moestuin of aanhanger. 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment