Stress en spanningen zijn vervelende lichamelijke klachten. Deze kunnen al snel opspelen tijdens drukke hectische dagen. Uiteindelijk zal de stres en spanning je lichaam weer moeten verlaten. Weet je niet goed hoe en heb je veel stress en spanning? Lees dan hieronder 5 tips!

Ademhalingsoefeningen

Diepe ademhalingsoefeningen kunnen helpen om stress te verminderen en het lichaam te ontspannen. Ga eens rustig zitten of liggen en adem diep in door je neus, langzaam uit door je mond. Focus je hierbij op je ademhaling en doe deze handeling op een bewuste manier.

Massage

Een lekker relaxmoment kan je krijgen tijdens een massage. Je sukkelt misschien wel een beetje in slaap terwijl iemand je zware benen of je pijnlijke rug uit masseert. Een groot voordeel van een massage is dat je zelf kan bepalen op welke plek je gemasseerd zou willen worden. Zo kan je goed je juiste klachten laten behandelen. 

Warm bad of douche

Als je niet al te veel tijd hebt, maar wel graag de stress uit je lichaam wil laten verdwijnen, is een warme douche of bad misschien een goede optie voor jou. Ga je in bad? Kies dan voor wat speciale geuren of zout die je spieren extra helpen ontspannen zoals eucalyptus. Laat het warme water over je lichaam stromen en geniet van de ontspanning.  

Een goede nachtrust

Stress en spanningen komen ergens vandaan. Een manier om dit te laten verdwijnen is dan ook door een goede nachtrust. Plan een avondje ‘niks’ in en ga op tijd naar bed. Zorg van tevoren dat je je bed hebt verschoond. Lees voor het slapen gaan en kruip niet te laat onder de dekens. Werkt dit niet? Bekijk dan eens of je wel een goede matras hebt. Misschien kan je een goed matras vinden op www.matrasconcurrent.nl

Meditatie en Yoga

Met meditatie of yoga kan je ook de lichaam en stress even uit je lichaam laten ontsnappen. Door een oefening te doen leeg je even je hoofd en begin je de dag weer met een schone lei. Er zijn diverse apps en oefeningen die ja kan doen voor de ontspaning. Een groot voordeel van deze optie is dat je het niet eens zo lang hoeft uit te voeren, voordat je het verschil merkt. 

Voor jezelf zorgen

Door regelmatig tijd te nemen om ons lichaam te ontspannen, kan je stress en spanning verminderen. Zo voel je jezelf beter. Probeer deze tips eens uit en ontdek wat voor jou het beste werkt. Eén ding is belangrijk: zorg goed voor jezelf. 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment