Zo houd jij je bakvormen in optimale conditie!

Niets is leuker en lekkerder dan je eigen taarten, cupcakes, koekjes of brood te maken. Het is altijd belangrijk om de juiste bakplaat te kiezen voor je kookkunsten. Baktotaal Bakhuis biedt voor elk recept de juiste vorm. In hun online winkel vindt u een verscheidenheid aan materialen zoals geanodiseerd aluminium, roestvrij staal, profielstaal en nog veel meer. Het geanodiseerde aluminium voert de warmte goed af en zorgt voor mooie kookresultaten. De stalen bakvorm is onverwoestbaar en daardoor zeer duurzaam. Benieuwd naar alle soorten kookgerei? Maar hoe houd je je bakvorm in optimale conditie? Lees deze blog als je daar meer over wilt weten!

Vet!

Je wilt uiteraard je bakwerk goed uit de vorm laten komen. Het is daarom van belang bakvormen goed in te vetten. Dit kan met boter, maar sommige mensen kiezen ook voor olie of bekleden de bakvorm met bakpapier. Zelfs blikken met een anti-aanbaklaag worden in de meeste gevalle licht ingevet voor het mooiste resultaat.

Denk om roest

Om zo lang mogelijk te genieten van je bakvormen is het van belang ze goed te bewaren. Zo zijn niet alle metalen vormen bestand tegen de vaatwasser. Aluminium vaak niet, staal en RVS wel. In de meeste gevallen staat dit bij de productinformatie. Bewaar de vormen altijd in een droge ruimte, het kan voorkomen dat je bakvormen anders gaan roesten en dat is zonde.

Heb je last van roest? Zo gepiept!

Droog de vorm gewoon af.  Was hem alleen af indien nodig (uitsluitend met warm water zonder zeep). Droog hem goed af en vet hem opnieuw in. Bewaar hem vervolgens op een droge plaats. Bakvormen in blauw staal zijn vochtgevoelig. Laat brood of ander gebak niet afkoelen in de vorm, want op die manier ontstaat er condensatie. Als er roest optreedt, kunt u die verwijderen met een licht schurende spons gedrenkt in olie en de vorm vervolgens opnieuw invetten. Want roest is gelukkig niet giftig!

Baktotaal Bakhuis

Als je een ruim assortiment bakvormen en taartvormen in huis hebt dan grijp je nooit meer mis. Met een bakvorm van metaal kun je goede taarten maken. Wat je ook wilt gaan bakken, je hebt altijd de juiste vorm bij de hand. Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn dan kun je de gewenste bakvormen kopen bij Baktotaal Bakhuis. Heb je jouw favoriete soort bakvorm gevonden? Plaats je bestelling gemakkelijk en snel online. Bakvormen online kopen was nog nooit zo gemakkelijk!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment