Voor allerlei doeleinden kun je een verzekering afsluiten. Zo heb je een aansprakelijkheidsverzekering, een buitenshuisverzekering en ook een inboedelverzekering. Al deze verzekeringen kun je afsluiten bij Diks. Een inboedelverzekering is handig wanneer jij jouw spullen in huis wil verzekeren wanneer er bijvoorbeeld wordt ingebroken. Het is niet verplicht, maar wel aan te raden. Hieronder vertellen wij jou alles over de inboedelverzekering.

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt de schade aan jouw inboedel. Jouw inboedel zijn spullen die loszitten en die je, simpel gezegd, makkelijk kunt meenemen tijdens een verhuizing. Denk hierbij aan meubels, schilderijen, boeken en andere accessoires. Deze spullen zijn verzekerd door schade die wordt veroorzaakt door brand, storm, water en diefstal. Jouw keuken en andere eigendommen die vastzitten of verbonden zijn aan een muur vallen niet onder jouw inboedel. Als je kliklaminaat op jouw vloer hebt liggen, valt dit wel weer onder jouw inboedel. Je kunt dit namelijk makkelijk meenemen.

Het verzekerde bedrag

Een inboedelverzekering hanteert vaak een bepaald bedrag als limiet voor een bepaalde dekking. Dit wordt ook wel de verzekerde som genoemd. Wel kun je bij het afsluiten van een inboedelverzekering zelf de waarde van jouw spullen bepalen. Deze waarde bepaalt natuurlijk wel de hoogte van jouw premie. Hoe hoger de waarde van jouw inboedel is, hoe meer premie jij maandelijks moet betalen. Op inboedelverzekering.nl kun jij snel bereken hoe hoog jouw premie zal zijn.

Nieuwwaarde

Het is goed om te benoemen dat de nieuwwaarde van jouw spullen wordt uitgekeerd als er schade heeft plaatsgevonden. Wanneer de dagwaarde van de producten op dat moment lager zijn dan 40 procent van de nieuwwaarde, wordt de dagwaarde uitgekeerd. Je moet er dus niet vanuit gaan dat jij van het gedekte schadegeval jouw verloren spullen nieuw kunt kopen, maar dat je een gedeelte daarvan terugkrijgt. Dit hangt natuurlijk wel af bij welke verzekering jij een inboedelverzekering hebt afgesloten. In de bijgeleverde polisvoorwaarde kun je alle informatie over de verzekering vinden.

Voordelen

Zoals net al werd benoemd, is een inboedelverzekering niet verplicht in Nederland. Toch is het zeker aan te raden om een inboedelverzekering af te sluiten. Allereerst biedt het jou rust. Je weet altijd in je achterhoofd dat jouw losstaande spullen verzekerd zijn in jouw woning. Bovendien staat de premie niet in verhouding tot wat je uitbetaald krijgt, mits je goed verzekerd bent. Ook dekt een inboedelverzekering de schoonmaakkosten als er brand is geweest in jouw woning. Deze kosten worden vaak onderschat bij mensen.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment