De winter is alweer bijna voorbij en het voorjaar breekt aan. Dat betekent dat de warme dekens en dikke kleden weer de berging in gaan en de zachte stoffen en zomerse kleuren tevoorschijn worden gehaald. Zo maak jij jouw interieur klaar voor het voorjaar!

Kleurentrends

Elk seizoen zijn er weer nieuwe kleuren trendy. Dit voorjaar zijn dat de kleuren bruin, blauw en grijs. Bruin is dit voorjaar een interessante kleur voor in jouw interieur. Deze trendkleur is warm en geeft een gevoel van rust en ruimte. Combineer deze kleur vooral met andere natuurlijke materialen zoals linnen, hout, wol, leer en katoen. Ook blauw is een trendkleur dit voorjaar. Deze kleur doet je denken aan de strakblauwe lucht en warme dagen. Deze veelzijdige kleur kan op allerlei manieren worden toegepast in de woonkamer, slaapkamer en keuken. Als laatste is grijs een populaire kleur dit voorjaar. Grijs is een stoere en rustige kleur en zorgt daarom voor een fijne thuisbasis. Als je grijs te koel vindt, is deze kleur ook goed te combineren met pastelkleuren, zoals beige of oudroze.

Een licht voorjaar

Het voorjaar staat gelijk aan een lekker zonnetje en die mogen we zeker naar binnen laten schijnen. We vinden privacy in huis steeds belangrijker, maar we willen liever niet in een donkere ruimte zitten. Linnen gordijnen, vouwgordijnen en rolgordijnen zijn daarom heel populair dit voorjaar. Dit soort gordijnen remmen zonlicht enigszins af, maar geven geen opgesloten gevoel. Ook shutters doen het goed dit voorjaar. Deze stijlvolle raamdecoratie voegt veel sfeer toe aan je interieur. Bestel ze in het zwart voor een industriële woonkamer, in het wit voor een romantisch interieur of natuurlijk hout voor een landelijk interieur.

Groen in huis halen

Het voorjaar staat gelijk aan aangename temperaturen en dat betekent dat we weer lekker naar buiten kunnen voor een wandeling, picknick of fietstocht. Alle bloemetjes zijn weer aan het bloeien en de straten worden minder grauw. Deze fijne sferen kunnen we ook gemakkelijk in huis halen. Dit voorjaar zijn planten en bloemen een echte aanwinst voor in jouw interieur. Planten zorgen niet alleen voor meer sfeer in huis, maar zijn ook nog eens goed voor je. Planten zorgen voor zuurstof waardoor de luchtkwaliteit in je huis beter wordt. Daarnaast zorgen ze voor rust; iets wat iedereen wel kan gebruiken in deze periode!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment