Wanneer je hebt besloten om jouw huis te verbouwen, komt er veel op je af. Zo moet je allerlei zaken regelen en je moet bedenken hoe je het precies gaat aanpakken. Bovendien kost verbouwen tijd, geld en misschien ook wel wat stress. Maar met de juiste voorbereidingen neem je gelukkig al heel wat stress weg. Hieronder geven we je een aantal tips waar je op kunt letten wanneer jij jouw huis gaat verbouwen.

1. Schrijf op wat je van plan bent

Het belangrijkste van een verbouwing is een goede planning. Want wanneer dit in de soep dreigt te lopen, kost je dit alleen maar meer tijd en geld. Stel daarom een planning op en schrijf tot in de puntjes op wat je allemaal van plan bent. Misschien wil je wel vloerverwarming aan laten leggen, of wil je de spouwmuren laten isoleren. Wanneer je dit soort grote dingen uit handen wil geven is het goed om ruim van tevoren een afspraak hiervoor in te plannen. Vaak hebben deze vakmannen namelijk een krappe planning. Maar ook is het belangrijk om de overige klussen te ordenen: hoe lang denk je met de klussen bezig te zijn, voor wanneer moet het af én hoe noodzakelijk is het? Op basis hiervan kun je een goede planning maken en krijg je een inzicht hoe lang je ongeveer bezig gaat zijn.

2. Denk aan de kosten

Zoals we net al benoemden, kost een verbouwing veel geld. Maak daarom van tevoren een berekening met hoeveel je denkt te gaan uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de sloopkosten, het verduurzamen van jouw woning en het materiaal dat je nodig zult hebben. Maar denk ook aan de onvoorziene kosten. Je komt namelijk bij vrijwel iedere verbouwing wel iets tegen waar je in eerste instantie niet op had gehoopt, of iets dat je misschien wel over het hoofd hebt gezien. Een tip is om daarom ook een buffer achter de hand te hebben.

3. Ga nauwkeurig te werk

Een verbouwing doe je waarschijnlijk maar een keer in de zo veel jaar. Het is daarom belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan. Natuurlijk wil iedereen dat de verbouwing zo snel mogelijk achter de rug is, maar een verbouwing kost nou eenmaal veel tijd. Verdiep je daarom in de dingen die je gaat aanpakken door bijvoorbeeld een kijkje te nemen op bouwenwonen.net. Kies ook vooral voor vakmannen die het beste werk afleveren, en niet het goedkoopste. Achteraf heb je hier namelijk alleen maar profijt van.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment