Heb je je recentelijk aangemeld bij de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV) en ben je ouder dan 18 jaar? Dan mag je officieel een airsoft recplica in jouw bezit hebben. Voordat je kunt beginnen met airsoft, moet je eerst zo’n wapen kopen. Hiervoor kun jij je richten tot een airsoft shop. Als je zo’n winkel bezoekt, zie je direct een groot aantal airsoft replica’s. Door het grote aanbod weet je mogelijk niet goed welk wapen je moet kiezen. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst lichten wij namelijk drie dingen uit die je moet weten over airosft wapens. Hierdoor ben je in staat om de beste airsoft replica te kiezen.

Kwaliteit verschilt per merk

Vandaag de dag zijn er verschillende merken die zich toeleggen op de productie van airsoft replica’s. Een korte blik op het assortiment van een airsoft shop wijst dit direct uit. Kom je net kijken in de wereld van airsoft? Dan weet je ongetwijfeld niet van welk merk je het beste een replica kunt kopen. Daarom gaan veel beginners af op de uitstraling van het wapen. Een mooi wapen is leuk, maar het draait uiteindelijk om de kwaliteit.

Om te bepalen welk merk van goede kwaliteit is en welke niet, zoomen we hier wat verder in op de merken. Het belangrijkste wat je moet weten, is dat verschillende Chinese bedrijven replica’s namaken. Qua uiterlijk verschillende deze airsoft wapens vrijwel niet van A-merken, maar de kwaliteit is (aanzienlijk) minder. Probleem is alleen dat je hier niet veel van merkt als je net begint met airsoft. Ben je van plan om veelvuldig airsoft te spelen? Dan ontdek je al snel dat namaak airsoft replica’s van mindere kwaliteit zijn. Als je een kwalitatief airsoft wapen wilt kopen, raden wij je aan om de Chinese namaak wapens links te laten liggen.

Er zijn wapens voor dichtbij en voor veraf

Airsoft wapens verschillen niet alleen in merk van elkaar. Er zijn namelijk ook allerlei soorten wapens te koop. Je kunt bijvoorbeeld een pistool of revolver kopen, maar ook een shotgun of sniper. Veel spelers krijgen een kick van airsoft spelen met een groot pistool. Begrijpelijk, maar toch is dit lang niet altijd het beste airsoft wapen. Waarom niet? Omdat ieder wapen zo zijn plus- en minpunten heeft. Zo zijn pistolen en revolvers vooral bedoeld om tegenstanders van dichtbij uit te schakelen. Over grote afstanden kun je er niet precies mee schieten. Wil je jouw tegenstanders ook van grote afstand uitschakelen? Dan biedt een sniper uitkomst.

Een veelgemaakte fout onder beginnende spelers is dat zij slechts één wapen kopen. Als je niet weet of airsoft iets voor jou is, is dit begrijpelijk. Speel je inmiddels enige tijd en bevalt het jou? Koop dan extra wapens. Als je over meerdere wapens beschikt, kun je jouw tegenstanders op verschillende manieren uitschakelen.

Plek van de accu is belangrijk 

Een airsoft replica werkt tegenwoordig op een accu. Dankzij dit onderdeel kun je automatisch balletjes afvuren met het wapen. Voordat je een airsoft gun koopt, moet je weten dat de accu niet overal op dezelfde plek zit. Dit is iets om in de gaten te houden. Als je lange tijd met jouw airsoft replica in de weer bent, raakt de accu mogelijk leeg. In dat geval is het handig als je hem kunt vervangen. Zit de accu op een plek waar je niet makkelijk bij kunt? Dan is het een crime om deze even te verwisselen. Hierdoor eindigt een potje airsoft voor jou mogelijk in mineur.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment