Moet je binnenkort afscheid nemen van een dierbaar persoon? Dan wil je hem of haar ongetwijfeld een heel waardig afscheid geven. Bij een waardig afscheid horen sinds jaar en dag rouwboeketten. Waar komt deze traditie vandaan? En wat is de reden dat op elke uitvaart één of meerdere rouwboeketten te vinden zijn?

Troost bieden

Bloemen bieden altijd een bepaalde vorm van troost. De fijne geur van de bloemen, maar ook de fraaie uitstraling speelt hier een belangrijke rol bij. Een rouwboeket kan hierdoor bij een uitvaart de gewenste troost bieden.

Herinneringen

Bloemen zorgen voor herinneringen, met bloemen denk je aan herinneringen en met een rouwboeket maak je herinneringen. Door een rouwboeket voor een uitvaart te bestellen, bestel je een waardevolle herinnering aan deze dag. Een rouwboeket is dan ook méér dan alleen een boeket van bloemen.

Sommige mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om na de uitvaart het rouwboeket mee naar huis te nemen. De bloemen uit het boeket worden gedroogd, waarna deze nog jarenlang bewaard kunnen worden. Deze bloemen vormen vanaf dat moment een dierbare herinnering aan de overleden persoon.

Uitvaart persoonlijker maken

Met een fraai rouwboeket kan je een uitvaart ook persoonlijker maken. Dit is niet alleen aan de bloemen zelf te danken, maar ook aan bijvoorbeeld de sliert met daarop een persoonlijke tekst. Door een rouwboeket op maat te bestellen, geef je net dat extra beetje persoonlijkheid aan de uitvaart.

Traditie

Door de jaren heen is het ook gebruikelijk geworden om een rouwboeket te bestellen. Net zoals bij veel andere tradities is het hierbij niet nodig om exact te weten waarom men dit doet. Deze traditie geeft in ieder geval aan veel uitvaarten kleur.

Rouwboeket bestellen

Wil je voor een komende uitvaart een rouwboeket bestellen? Probeer je dan goed in de overleden persoon in te leven. Had hij of zij bepaalde lievelingsbloemen? Had hij of zij een bepaalde lievelingskleur? Of was hij of zij gek op bepaalde tradities? Aan de hand van de voorkeuren van de overleden persoon kan je het perfecte rouwboeket bestellen.

Bestaan er ook goedkope rouwbloemen? Over het algemeen is het een feit dat de meeste rouwboeketten relatief prijzig zijn. Vergis je echter niet in het werk dat voor een fraai rouwboeket geleverd moet worden. Doordat een dergelijk boeket niet in het water gezet kan worden, moet het boeket bovendien kort voor de uitvaart gemaakt worden. Voor een bloemist vraagt dit om een strakke planning en om het leveren van vakwerk. Daar moet uiteindelijk voor betaald worden, net als bij al het andere vakmanschap.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment