We leven in een digitale wereld en in de toekomst zal de wereld alleen nog maar digitaler worden. In het dagelijks leven komen we elke dag in aanraking met digitale apparaten. Ook komen er steeds meer nieuw soort apparaten bij. 

Eén van deze wat nieuwere apparaten is de smartwatch. Je ziet steeds meer mensen lopen met zo’n smartphone om de pols, maar wat is een smartwatch precies? En waarom groeit de populariteit van deze horloges zo snel?

Wat is een smartwatch precies?

Een smartwatch kun je eigenlijk zien als een verlengstuk van je smartphone. Je kunt er bijna alle taken uitvoeren die je normaal op je smartphone uitvoert. Het is dus een horloge met een chip welke draait op een besturingssysteem. Voor de meeste smartwatches is dat besturingssysteem Android of IOS. Eigenlijk hetzelfde als bij smartphones.

Wat kan een smartwatch allemaal?

Een smartwatch is dus geen normaal horloge. Zo kan je het horloge helemaal naar eigen smaak inrichten. Je hebt verschillende klokken designs waar je uit kunt kiezen. Daarnaast kun je apps draaien op de smartwatch. Dit zijn veelal dezelfde apps als die je kunt draaien op je telefoon. Een smartwatch is gekoppeld aan je telefoon. Zo zie je meteen welke meldingen je allemaal binnenkrijgt. Een ander groot voordeel van een smartwatch tegenover een regulier horloge of digitaal horloge is dat een smartwatch je hartslag kan meten. Smartwatches zijn dus uitermate geschikt voor sporters.

Nadelen aan smartwatches

Het grootste nadeel aan een smartwatch is dat je hem op moet laden. Als je dit niet doet heb je namelijk niks aan het horloge. Daarnaast is een nadeel aan een smartwatch dat je je telefoonverslaving vergroot. Je kunt namelijk meteen zien als je meldingen binnenkrijgt en ons brein is erop getraind de berichten meteen te willen lezen. Daarnaast is een smartwatch geen sieraad, zoals een normaal horloge. Ook staan smartwatches nog in de kinderschoenen. Dit betekent dat er snel vernieuwd zal worden en de huidige generatie smartwatches zijn dan al snel verouderd.

Voordelen van smartwatches

Dat smartwatches veel voordelen hebben kan je niet omheen. Zo is het enorm handig, zeker voor sporters, heb je talloze mogelijkheden en hoef je niet meer je telefoon uit je zak te halen als je een melding krijgt. Deze kun je namelijk meteen lezen op het scherm van de smartwatch.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment