De DAB radio

DAB staat voor digital audio broadcasting. De naam zegt het dus al. Het is radio luisteren, maar dan via een digitale zender. Dit heeft als grootste voordeel dat de geluidskwaliteit behoorlijk toeneemt. In 1993 ontstond dit alternatief op analoge radiosignalen. Sindsdien is de populariteit van de DAB radio aanzienlijk toegenomen. Wil je meer weten over de DAB radio? Lees dan verder!

Welke zenders zenden op DAB?

Toen dit systeem net was uitgevonden was het aanbod aan zenders laag. Er was dus ook geen reden om een DAB systeem boven een analoog systeem te kiezen. Dan kan de kwaliteit van het geluid nog zo goed zijn, als er niks uitgezonden wordt heb je er natuurlijk geen profijt van. Sinds 2004 zenden alle publieke omroepen op DAB. Sinds 2013 zijn de commerciële zenders ook te beluisteren via DAB+. Dit betekend dat je nu kan genieten van deze zenders met de verbeterde audiokwaliteit van de DAB radio.

Welke DAB radio past het beste bij mij?

Er is veel keus op het gebied van DAB radio’s. Het kan daarom lastig zijn om een juiste radio voor jou te kiezen. Wij zullen daarom een kort overzicht bieden van de belangrijkste punten om op te letten voor het uitkiezen van een nieuwe DAB radio. Het grootste verschil zit hem in de verschillende functionaliteiten van de radio’s. De functionaliteiten per radio lopen erg uiteen. Het is daarom echt afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Wanneer je liever luistert door een headset, kan het fijn zijn om te kiezen voor een DAB radio met hoofdtelefoon aansluiting of bluetooth. En aangezien je alleen draadloos kan verbinden met je radio via bluetooth kan het handig zijn om te letten op de functie bij aankoop. Anders kun je lastiger je eigen muziek afspelen. Ben jij benieuwd geworden naar DAB radio’s? Kijk dan eens op de site van MaxiAxi. Zij bieden een ruim assortiment en helpen je graag verder bij vragen!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment